Bezoek professor BigBang Bart

Op 24 augustus is Professor BigBang Bart op de Christelijke Opleidingsschool geweest. Professor BigBang Bart heeft een knallende show vol wetenschap  gegeven aan de groepen 3 t/m 8.  Van trucjes houdt deze professor niet, hij wil alles wetenschappelijk onderbouwen. Eerst heeft BigBang Bart uitgelegd wat een chemische reactie is; dan verandert er iets van vorm. Daarna heeft de Professor veel proefjes gedaan. Zo heeft de professor getest of water kan veranderen in een soort gelei. Gelukkig is dat gelukt en zijn de leerlingen niet nat geworden. Er is een enorme, schuimende explosie geweest. En er is een knuffelkonijn weggeschoten.  Wist u dat er snelbrandend papier is? Wat hebben we “knallend” veel  geleerd van deze professor.

De leerlingen en leerkrachten hebben genoten. Bedankt Professor!

Mad Science is een onafhankelijke, niet gesubsidieerde,  groep wetenschappers die op een leuke manier kinderen kennis wil laten maken met wetenschap. Dit doen zij door een show te geven en praktische workshops te organiseren. U kunt uw kind opgeven bij Mad Science voor 6 workshops, kosten 72 euro. Deze workshop worden op onze school gegeven, waarbij de leerlingen worden meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. De organisatie ligt geheel in handen van Mad Science. De eerste workshop is op 5 september.  De les start om 15.45 en duurt een uur.   Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als echte wetenschapper! Van lessen over geluidsgolven en het weer tot de wereld van magneten en optische illusies. Er komt van alles aan bod!