HET KINDERBREIN NADER BEKEKEN OP DE CHR. OPLEIDINGSSCHOOL

Tijdens een leerzame ouderavond op de Christelijke Opleidingsschool zijn ouders en leerkrachten veel wijzer geworden over het kinderbrein.

Hoe ontwikkelen de hersenen zich en wat kunnen wij daaraan bijdragen om dat zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Anna van Duijvenvoorde, universitair docent van Universiteit Leiden en mede-onderzoeker, kon ons daar een heleboel over vertellen. Ondanks dat het onderzoek naar het kinderbrein nog lang niet klaar is, kon zij ons toch al verklappen dat bijvoorbeeld door het eten van suiker kinderen beslist niet drukker worden, iets wat in het verleden verondersteld werd. Ook is onderzocht dat kinderen veel beter leren wanneer zij positieve feedback van ons krijgen. Op juniorhersenen.nl kunt u meer vinden over onderzoek naar het kinderbrein. Al met al een fijne avond waarvoor veel belangstelling was.