PRESENTATIE DOOR LISELOTTE DESSAUVAGIE OP DE COS.

(VOOR)LEZEN IS BELANGRIJK. 

Op woensdag 4 oktober werd op de COS de Kinderboekenweek geopend  door juf Ada en juf Lisette met een leuke sketch over bang zijn. Iedereen is wel ergens bang voor en dat geeft helemaal niks.

 

Vrijdag 6 oktober stonden de Readschop en Het Baken met een boekentafel in de aula, waar ouders en leerlingen boeken konden kopen.

’s Morgens hield Liselotte Dessauvagie een presentatie over het grote belang van voorlezen. Liselotte is zelfstandig professional in de leesbevordering.Ze wordt in het hele land gevraagd om presentaties te houden.

Met voorlezen kun je bij kinderen niet vroeg genoeg beginnen, en nooit te vroeg stoppen! Kinderen die namelijk regelmatig en van jongs af aan worden voorgelezen hebben het makkelijker in hun schoolloopbaan. Ze leren gemakkelijker lezen, vinden het leuker en oefenen als vanzelfsprekend meer. Lezen vergroot je wereld. Je kunt even lekker wegdromen in een andere wereld of juist heel vele leren over andere culturen. Lezen en leren horen als vanzelfsprekend bij elkaar! 

Er is een grote keuze aan vele diverse soorten boeken die allemaal iets bijdragen aan de taal- en leesontwikkeling van kinderen. Zo zijn er kijk- en zoekboeken die kinderen goed naar details leren kijken, belangrijk bij het leren lezen. Er zijn prachtige prentenboeken met de mooiste verhalen die uitnodigen tot samen praten en waarin kinderen hun woordenschat vergroten. Er zijn boeken om te leren lezen en vervolgens prachtige, spannende, stoere, verdrietige leesboeken om te verslinden. Voor wie liever over wetenswaardigheden leest, zijn er de mooiste informatieboeken. En wie graag speelt met taal kan zich verwonderen aan de mooiste poëziebundels. Elk kind houdt van lezen, alleen sommige hebben nog niet het juiste boek gevonden! Als ouder kun je kinderen heel erg helpen door: zelf te lezen, voor te lezen (t/m groep 8!) en door samen te praten over boeken. Ga samen naar de bibliotheek en boekhandel. Heel veel leesplezier gewenst!