SMIKKELEN EN SMULLEN VAN ZELFGEMAAKTE SPECULAASPOPPEN

Al jaren worden er op de Chr. Opleidingsschool in de maand november speculaaspoppen gebakken.
Kilo’s speculaasdeeg worden door bakker den Dulk gemaakt en ’s morgens vroeg op school afgeleverd.
Een aantal contactouders draait er 450 bolletjes van en vervolgens gaan alle leerlingen van de groepen 1 t/m 8 ermee aan de slag.
De mooiste creaties worden ervan gemaakt: van de eerste letter van je naam, Sinten en Pieten tot speculaaspoppen.
De hele school geurt heerlijk naar speculaas.
Maar het echte afbakken gebeurt in de bakkerij van de bakker den Dulk. Daar zal het nog veel lekkerder ruiken.
Tussen de middag gaan ouders naar de bakkerij om alle zelfgemaakte lekkernijen in een zakje te doen om vervolgens met stapels gebaksdozen weer terug te gaan naar school om elke leerling zijn of haar zelfgemaakte creatie te geven.
Dat wordt thuis smikkelen en smullen.
Deze traditie hopen we er nog heel veel jaren in te houden.
Bedankt bakker den Dulk voor de fantastische medewerking.

Klik hier voor alle foto’s.