Heemskerk Flowers geeft leerlingen van de COS een blik in de keuken

Woensdag 24 januari 2018 is een belangrijke dag voor Steven de Boer, leerling uit groep 6a van de Chr. Opleidingsschool. Hij heeft kort geleden een spreekbeurt gehouden over het bedrijf waar zijn vader werkt, Heemskerk Flowers, en naar aanleiding daarvan krijgen hij en zijn medeleerlingen een rondleiding door dit professionele Rijnsburgse bloemenexportbedrijf dat binnenkort haar 50-jarig bestaan viert.

Na ontvangst neemt Stevens vader, Jan de Boer, ons mee in de geschiedenis van Heemskerk Flowers. Het is voor de kinderen bijzonder om te leren dat in het begin meneer A. Heemskerk in zijn eentje het bedrijf vormde en het bedrijf in 50 jaar heeft laten groeien tot 250 medewerkers. De grote vraag is natuurlijk: als je met zoveel mensen bloemen inkoopt en verkoopt, wie doet dan wat in de dagelijkse praktijk? Tijd om het bedrijf verder te gaan verkennen.

We lopen naar de inkoopzaal waar de vroege vogels van het bedrijf, de inkopers, dagelijks tussen 4:00 en 5:00 uur de mooiste bloemen en binnen- en buitenplanten van de beste kwaliteit tegen de beste prijs kopen.

Van alle binnenkomende bloemen, planten en accessoires worden foto’s gemaakt die automatisch naar de webshop worden geüpload. Klanten kunnen hierdoor zogenaamd ‘realtime shoppen’.

Ondanks dat de klanten online kunnen kopen, zitten de verkopers en accountmanagers niet stil. Zij informeren klanten over voorraad, soorten en ondersteunen in vraag en aanbod. Omdat Heemskerk klanten heeft in wel 30 landen hoor je een kakofonie aan talen.

Geplaatste bestellingen worden geprint op een bon. Prachtig om te zien hoe alle producten voor 1 bestelling via de lopende band uiteindelijk bij elkaar komen en worden ingepakt. Als laatste bezoeken we de boeketterie. De kinderen zien hier hoe de losse bloemen veranderen in kleurrijke boeketten.

Vervolgens zijn alle bestellingen per klant gereed en is het tijd om de bestellingen in te laden in de vrachtwagens.

De rondleiding zit erop. Alle kinderen zijn het erover eens: wat moet er veel gebeuren voordat je een boeket bloemen of een plant kan kopen.

Heemskerk Flowers, bedankt voor de gastvrijheid en blik in jullie keuken!