Letterfeest

Feest! Letterfeest op de COS. De basis om te kunnen lezen is gelegd.

Vrijdagmiddag 12 januari was het dan zover. Alle leerlingen van beide groepen 3 hadden hun mooiste kleren aangetrokken voor het “Letterfeest”.

Papa’s, mama’s, oma’s en opa’s waren uitgenodigd op het feest.

Sinds september hebben ze allemaal hard gewerkt en nu kennen ze alle letters van het alfabet maar, ook de lange klanken zoals “aa”, “oo” en “uu”. En zelfs de adjes “au”, de otjes “ou” en de “ui” van buik.

Op deze feestelijke middag maakten alle kinderen hun opkomst op het podium met hun zelfgemaakte letter-kroon. Wat een trotse koppies allemaal.  Na luid applaus mochten ze samen met papa, mama, opa of oma d.m.v. een speurtocht laten zien hoe knap ze wel niet zijn. Zo lieten ze zien dat, adder begint met een “a”, dat kruik rijmt op buik en de “h” de 8e letter van het alfabet is.

Vervolgens mochten ze één  voor één naar voren komen om hun Letter-diploma in ontvangst te nemen.

Met allemaal letter-lekkernijen tot besluit was het zeker een geslaagd feestje.

Klik hier voor de foto’s.