WEEK VAN HET GELD 2018

Vorige week werd voor de achtste keer De Week van het Geld georganiseerd door de Nederlandse banken. Medewerkers van banken stonden voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. In de lessen stond de Cash Quiz centraal, waarin vragen moesten worden beantwoord over onder meer sparen, rood staan en contactloos pinnen. In totaal zijn ruim 4.000 lessen gegeven.

Ook dit jaar werd de Week van het geld op de COS gepresenteerd door Peter Borghstijn, vader van Pepijn. We bedanken hem daar van harte voor.

De kinderen en juffen/meesters waren zeer enthousiast. Sommige vragen waren niet heel erg moeilijk, maar je kunt ook andersom redeneren: de kinderen weten inmiddels best veel van dit belangrijke onderwerp. Vooral de kennisvragen deden de kinderen goed; juist de schattingsvragen (‘hoeveel kost een keertje douchen’) vonden ze lastig. De Cash Quiz zelf zag er met de filmpjes weer gelikt uit en was via de digiborden heel goed te spelen in de klas.

Al met al hebben de kinderen er weer veel van geleerd. Klik hier voor de rest van de foto’s.