Overblijf

overblijf

Voor meer informatie over de TSO klik hier.

 

Beste ouders
Het nieuwe jaar is weer begonnen en zoals u hoogstwaarschijnlijk wel gehoord en misschien gemerkt heeft, zitten we nu in de aula van de school. De ruimte is lekker groot en ook gelijk aan het plein verbonden. Dat zijn dus alleen maar voordelen.
Het is nu voor ons ook makkelijker en overzichtelijker om de overblijf in 2 groepen te blijven doen. We merken dat de oudste kinderen het lekker rustig vinden om met hun eigen leeftijdsgenoten te eten en we merken dat de jongste kinderen het prettig vinden dat de groep wat kleiner is.. een keuze waar we dus nog geen spijt van hebben.
Na de vakantie hadden we alweer veel aanvragen voor de tso ontvangen. Heel fijn! Dank u wel daarvoor! Dat geeft ons een mooi overzicht van het aantal kinderen en we weten naar welke kinderen we kunnen uitzien. Het afmelden word daarbij ook erg op prijs gesteld. Als een kind niet op de tso is gekomen is het onze taak om te achterhalen waar hij/zij is. We kunnen en mogen niet uitgaan van verhalen van klasgenoten en/of broertjes/zusjes. We gaan daarom altijd de ouders bellen of het desbetreffende kind thuis is of bij een bekende. Dit ivm de veiligheid van het kind en onze taak als overblijfjuf.
We hebben de afgelopen weken ook alweer een paar keer contact gehad met ouders met vragen over de overblijf en eventuele zaken daarom heen. Wanneer u vragen heeft, laat het ons dan gerust weten. U kunt contact met ons opnemen via de berichten in de jaamo app of via de mail.
Verder hebben we voor de vakantie 2 tassen met boeken cadeau gekregen! We weten niet van wie maar we zijn er heel erg blij mee en de kinderen hebben er al lekker in gebladerd, gekeken en gelezen! Nogmaals bedankt!
Tot slot wensen wij u/jullie een heel fijn schooljaar toe, wij hebben er weer veel zin in! Misschien tot ziens of horens!

Groetjes Malon, Ineke en Cathelijn TSO vrijwilligers gezocht voor de Christelijke Opleidingsschool
Wij zijn voor de Christelijke Opleidingsschool op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om, samen met een vaste pedagogisch medewerker en andere TSO vrijwilligers, de tussenschoolse opvang (lunchpauze) te begeleiden.
WERKZAAMHEDEN
• Het begeleiden van en toezichthouden op de kinderen die gebruik maken van de
tussenschoolse opvang;
• Hulp bij het opruimen en netjes achter laten van de TSO ruimte.
PROFIEL KANDIDAAT
• Hart voor kinderen en het leuk vinden om met kinderen te werken in de leeftijd van 4-12 jaar;
• Ervaring in het omgaan met (groepen) basisschoolkinderen;
• Geduldig;
• Een enthousiaste en verantwoordelijke werkhouding;
• Goede communicatieve vaardigheden;
• Een open houding naar ouders en school;
• Flexibel;
VERGOEDING
TSO vrijwilligers ontvangen per dag een gepaste onkostenvergoeding.
Er is tussenschoolse opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag van 11.30-13.30 uur.
Ben je minimaal 1 middag beschikbaar, kom jij dan het TSO team van COS versterken?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daphne de Vreugd 0646056892 of Daniëlle Zwanenburg