De kleuters genoten van de voorstelling REISMUIS

20-02-2020

Een avontuurlijke zoektocht van Muis Dingeman. Muis Dingeman reist met vrouw Souris en kinderen de wereld rond, in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toeristenbus. Ze zijn heel gelukkig. Tot hij, door stom toeval, in Dover de boot mist en zijn familie in de mist ziet wegvaren. Hij roept nog: 'Kom terug!' en 'Ik hou van jullie!' Maar de boot is al te ver …

Gelukkig krijgt hij hulp van papegaaiduiker Alky, van de Antilliaanse jan-van-gent Wesley, van Fátima, een kameel uit Marokko, van de Turkse ezel Gelan en van nog vele andere bijzondere en vaak onverstaanbare dieren. Reismuis gaat over vreemde talen, andere culturen en grappige gewoontes.
Knuffels hebben een belangrijke rol in de voorstelling. Ze hebben namen, ze hebben karaktereigenschappen en ze maken dingen mee. Dingen die te maken hebben met het leven, zoals liefde en feesten, helden en angst, en ook de dood. Door de knuffels als 'echte mensen' neer te zetten, maken de spelers deze thema's bespreekbaar voor kleuters.
In het lesmateriaal zitten suggesties om kinderen uit te dagen hun eigen verhaal te vertellen en daarbij hun fantasie te gebruiken.

Reismuis heeft de Kijk Kunst Kup 2018 gewonnen; een prijs die wordt uitgereikt door Kunstgebouw Rijswijk aan de beste schoolvoorstelling van het seizoen. 

De toekomst van de wereld zit vandaag in de klas

Lisanne, juf van groep 7A