Letterfeest 29 januari!

02-02-2020

Groep 3 is een heel belangrijk jaar, de kinderen leren er o.a.lezen. Sommige kinderen kunnen al lezen in groep 2, anderen beginnen in groep 3. Elke dag wordt er een letter geleerd en ook hoe al die letters samen een woord vormen.  Eerst nog korte woordjes die in de loop van de weken steeds langer worden. De liefde voor het zelf kunnen lezen wordt hier gelegd.

In januari beheersen de leerlingen alle letters en dan is het tijd voor een feestje. Dat vierden we samen met de ouders, grootouders en tantes. De aula werd door creatieve ouders versierd in het thema van het letterfeest en er werden lekkernijen klaargemaakt door de "heel Holland bakt ouders" van de COS. Toen alles klaarstond voor het grote feest, kwamen de kinderen van de groepen 3 met een zelfgemaakte kroon op de volle aula binnen. Die dag waren zij de Letterkoning en - koningin.

Na de verwelkoming door de jufs gingen alle kinderen met hun (groot) ouders of tante de speurtocht doen. Alle letters die ze geleerd hadden hingen verspreid in de aula, de letters werden in een goede volgorde geschreven en samen vormden ze het woord LETTERFEEST.

Wat was het gezellig en groot en klein genoot van elkaar, van de speurtocht en van de lekkernijen.
We zijn super trots op onze knappe letterkoningen en -koninginnen.

Als iets niet lukt heb je niet gefaald, maar geleerd.

Eline, juf van groep 6C