Opa's en oma's lezen voor op de Christelijke Opleidingsschool

28-01-2020

Het was tijdens de voorleesdagen een drukte van belang op de COS. Opa's en oma's liepen in en uit en allemaal hadden ze een boek meegenomen om uit voor te lezen. Een boek die ze vroeger als kind zelf ook leuk vonden om te lezen maar ook namen ze boeken mee van hedendaagse schrijvers. Dat ze heel veel zin hadden om voor te lezen zag je aan de glunderende gezichten. De kinderen genoten er heel erg van en helemaal wanneer hun opa of oma voor de klas zat en voorlas.

Voorlezen is heel gezellig maar het is ook heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ook hoe een zin goed opgebouwd is. Ze leren goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert ook de fantasie van het kind.

We zijn dan ook heel erg blij met de opa's en oma's die op school kwamen voorlezen en daar willen we ze heel erg voor bedanken. We hopen dat het een stimulans voor alle (groot)ouders is om thuis ook heel vaak gezellig de kinderen voor te lezen.

Het mooiste in mijn lokaal zijn de kinderen die het elke dag vullen.

Thea, juf van groep 5A