Kerstwandeling 18 december 2019

24-01-2020

Kerstwandeling 18 december 2019

EEN KERSTWANDELING VAN DE COS NAAR DE STAL IN BETLEHEM…

Op 18 december gingen ruim 1400 grote en kleine mensen van de Christelijke Opleidingsschool met elkaar op weg naar de stal van Bethlehem. Op zoek naar het Kindje Jezus. Elke leerling mocht 10 mensen uitnodigen. Om de drie minuten ging een groep van 20 mensen op weg met een herder (een leerling van groep 8) met een lantaarn in de hand om ze de weg te wijzen.

Route

Het kerstverhaal werd uitgezet langs wegen rondom de school, er waren onderweg echte schapen te zien en leerlingen van de groepen 7 hielden tussen de schapen de wacht. Een koor van leerlingen van de groepen 8 zong kerstliedjes bij Salem, waar ook de bewoners van genoten hebben.

De route was prachtig verlicht met potjes met waxinelichtjes. Maar ook de bewoners die langs de route woonden hadden hun ventsterbanken mooi versierd.

70 maal geen plaats
Halverwege de wandeling was er koffie en chocolademelk en vertelde Ed Bergman 70 keer (zoveel groepen waren er) dat er geen plaats was voor Maria en Jozef in de herberg. Op een raam werden daarvan de beelden vertoond in pentekening. Het eindpunt van de kerstwandeling was op het schoolplein waar warme glühwein en limonade klaarstond. Om 21.45 uur kwam de laatste groep binnen.

Het was de vierde keer dat de school met de oudercommissie een kerstwandeling organiseerde.

Evenals voorgaande keren was het ook dit keer weer ontroerend mooi om zo met elkaar het kerstverhaal te mogen beleven en op weg te mogen gaan naar Betlehem.

Als iets niet lukt heb je niet gefaald, maar geleerd.

Eline, juf van groep 6C