Feest op de Christelijke Opleidingsschool

14-10-2019

Op vrijdag 11 oktober was het groot feest op de COS. De verjaardag en het 46-jarig onderwijsjubileum van Blondi werden gevierd.

Tijdens de opening op het schoolplein met ouders en leerlingen werd het startschot gegeven voor de actie voor het Prinses Beatrixspierfonds. Dat stond centraal op dit feest.
Rivka Smit, ambassadeur van het Prinses Beatrixspierfonds, had de week ervoor aan alle groepen een presentatie gegeven over hoe het is om een spierziekte te hebben en wat het fonds met het geld doet, waar de COS actie voor gaat voeren. Rivka heeft zelf de spierziekte SMA en werd tijdens de presentaties vergezeld door haar hulphond Frank.
Alle kinderen waren bijzonder geïnteresseerd in Rivka's verhaal en er werden heel veel vragen aan Rivka gesteld.
 
Op vrijdag 11 oktober gingen alle 18 groepen naar een bedrijf of activiteit waaronder naar het Katwijks Museum, Rederij Van Hulst, met de boswachter de duinen in, Schuitemaker Vis in 't Heen, het Natuurcentrum, de Reedery van DVS en het gemeentehuis waar ze in gesprek gingen met wethouder Adger van Helden en een rondleiding kregen van Jaco van der Bent. De school wil daarmee Katwijk op de kaart zetten en dat is, dankzij de bedrijven, goed gelukt.
Tussen de middag kregen alle leerlingen patat met een worstje. Een hele onderneming voor het caterings-bedrijf René Keizer om 480 porties patat te bakken en warm op school te brengen. Maar het lukte uitstekend. Binnen een uur zat iedereen te smullen.
Na het eten was er een grote verrassing: toen de kinderen allemaal in de aula zaten kwam Bobbie van Ernst, Bobbie en de rest ons feest meevieren. De hele echte Bobbie. Superleuk.
De middag werd voor de kinderen afgesloten met een sportieve activiteit door Come4Sports.
Tussen 17 en 19 uur stond in de aula een heerlijk buffet en andere lekkernijen klaar voor de ouders, leerlingen en buurtjes. Onderwijl draaide opa Jan aan het Rad van Avontuur, waarvoor we ruim 135 gesponsorde prijzen hadden gekregen. Naast de gezelligheid die het gaf bracht het ook heel veel geld op. 
Alle kinderen hadden een schilderijtje gemaakt op een echt doek dat deze avond ook verkocht werd. Tevens hadden de kinderen heel veel lege flessen opgehaald.
Het totale bedrag dat we aan het eind van de avond bekend konden maken was 
€ 6480,08. Hier werden we stil van. We hopen met de lege flessen, die de komende week nog ingeleverd kunnen worden, het mooie bedrag van € 6.600,- over te mogen maken naar het Prinses Beatrixspierfonds.
We zijn ontzettend dankbaar en blij dat we zo'n mooi feest mochten vieren en zoveel geld mogen overmaken.
Het was een (feest)dag om nooit te vergeten, mede dankzij de inzet van de oudercommissie, heel veel ouders, sponsors, het team van de COS en René Keizers catering met zijn team.
Dank aan de meer dan 1000 mensen die 's avonds op het feest kwamen.
Hieronder bedanken we alle bedrijven die zo gastvrij hun deuren voor onze leerlingen openzetten en alle sponsors die spontaan prijzen gaven voor het Rad van Avontuur.
Blondi

Deze bedrijven willen we bedanken voor hun inzet en medewerking
Marleen van de Berg van Jutters Katwijk, het Katwijks museum en de vuurtoren, de Reedery-DSV met Hui Twigt en nettenboetsers, Nico's Fietsen, Bakkerij Haasnoot, Bakkerij Krijn Verdoes
Schuitemaker Vis, Arie Kuyt visfileren, Het Strandhuys, het Natuurcentrum, de KNRM, Bibliotheek Katwijk, Boswachter van Hollands Duin-Staatsbosbeheer, Gemeentehuis Katwijk: wethouder Adger van Helden en Jaco van der Bent, Rederij van Hulst, Het Wapen van Kattuk en oma's uit groep 1D/2D
 
DANK AAN DE SPONSORS:
Jan Willem Kuyt, D-Reizen, Wapen van Kattuk, Paul Profile, Camebridge, Yoga Swing For You, Strandhuys, Ruig, Studio Graafland, Alexanderhoeve noten en kaas, De Oude Tol Sassenheim, Sandbeach, Corpo, Zwaan, Quick Boys, Monkey Town, Wapen van Kattuk. Nico's Fietsen, DC Dance, Pollepel, Didi, Your Bodytec, Mezusenmezo, Brownies en Downies, Pluimgraaf, Goud, Livera, Meurcy, Het Koetshuis Leiden, Douglas, Shoeby, Bowling Warmond, Blauwe Gans, Rituals, Huis en Zo, Oleron vis, Roest, Stoomtrein Valkenburg, Travel XL, Villa Uk, Van Maanen, Aquamar, Leuk by Cindy, Gijs Zandbergen, Corpo, Esprit, Skincare Katwijk, Haasnoot, Ernst, Bobbie en de Rest, Het Strand, Good Looking, Sunshine, In den Blauen Bock, Jumpin Noordwijk, Peter Hoek Bloemen en Kids aan Zee. 

Van en met elkaar leren!

Diane, juf van groep 7A